ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/01/2016 06:54 EET | Updated 30/01/2016 06:54 EET

Πόσα πλήρωσε η Google τον άνθρωπο που αγόρασε το Google.com

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this March 23, 2010, file photo, the Google logo is seen at the Google headquarters in Brussels. Information technology stocks scored big gains in 2015. (AP Photo/Virginia Mayo, File)

Για ένα περίπου λεπτό τον Σεπτέμβριο, το Google.com δεν ανήκε στην Google.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Time, ο Σάνμεϊ Βεντ, πρώην εργαζόμενος του κολοσσού, αγόρασε το domain κυριολεκτικά «κάτω από τη μύτη» της εταιρείας, χρησιμοποιώντας την ίδια την domain buying πλατφόρμα της Google.

Βεβαίως, η Google γρήγορα ματαίωσε την παραγγελία και ανέκτησε τον έλεγχο του δημοφιλέστερου site στο Web, ωστόσο η εταιρεία πρόσφερε στον Βεντ 6.000,13 δολάρια ανταμοιβή (ο αριθμός που...«απεικονίζει» το Google) για την αποκάλυψη του εν λόγω προβλήματος ασφαλείας που δημιούργησε το πρόβλημα, σύμφωνα με σχετικό blog post. Όταν ο Βεντ είπε ότι σκόπευε να δώσει τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η εταιρεία διπλασίασε το ποσό στα 12.000 δολάρια.

Σημειώνεται πως ο Βεντ δεν ήταν ο μόνος που ανταμείφθηκε για τον εντοπισμό προβλήματος στις υπηρεσίες της Google: Συνολικά, η εταιρεία έχει δώσει σε ερευνητές δύο εκατ. δολάρια για τον εντοπισμό προβλημάτων στις πλατφόρμες της μέσα στο 2015.