ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/01/2016 03:33 EET | Updated 30/01/2016 03:33 EET

Διασώσεις μεταναστών και προσφύγων σε Κέρκυρα και Σαμοθράκη

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 48 πρόσφυγες/ μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος που είχε προσαράξει στη Σαμοθράκη.

Ειδικότερα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε τους πρόσφυγες στην περιοχή «ΡΕΜΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ» του ακριτικού νησιού και με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών προχώρησε στην ασφαλή διάσωσή τους.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει η καταγραφή και πρώτη ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρο φύλαξης του νομού.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η μεταφορά παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν από τις λιμενικές αρχές στο Ιόνιο Πέλαγος 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Και οι 35 δεν φαίνεται να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο στην υγεία τους, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ τους υπάρχει ένα παιδί 5 ετών και άλλοι δύο έφηβοι ο ένας 14 και ο άλλος 16 ετών. Οι υπόλοιποι διασωθέντες είναι ηλικίας μεταξύ 25 - 40 χρονών και υπάρχουν και 3 γυναίκες, οι οποίες είναι μέλη ισάριθμων οικογενειών που επέβαιναν στον ταχύπλοο.

Παραμένει άγνωστο πώς κατάφεραν να φθάσουν στα ύδατα του Ιονίου, ενώ από τις μέχρι στιγμής ληφθείσες καταθέσεις, αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να φθάσουν ανοικτά των Παξών, αλλά και ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους.