ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2016 10:49 EET | Updated 02/02/2016 10:53 EET

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» γιόρτασε 20 χρόνια προσφοράς και βράβευσε πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Χρήστος Μπαρτσόκας Πρόεδρος Ένωσης Μαζί για το Παιδί
«Μαζί για το Παιδί»
Χρήστος Μπαρτσόκας Πρόεδρος Ένωσης Μαζί για το Παιδί

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων προσφοράς της, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς και με έντονες στιγμές συγκίνησης, γιορτάστηκε ο εθελοντισμός με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο στους συνανθρώπους τους.

mazi

Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου Επίτιμη Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ και τιμώμενη για τα 20 χρόνια Μαζί για το Παιδί & Δάφνη Οικονόμου τ. Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Μαρία Τριφωνίδη, Πρόεδρο του Σωματείου «Φλόγα», Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το οποίο φροντίζει για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την «Φλόγα» έως και σήμερα, η κ. Τριφωνίδη έχει αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση και την υποστήριξη χιλιάδων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, αποτελώντας την ψυχή της οργάνωσης.

mazi

Ιωάννης Παπαδάτος Σύμβουλος ΔΣ Μαζί για το Παιδί & Μαρία Τριφωνίδη , Πρόεδρος Φλόγας και τιμώμενη με το Βραβείο «Έργο Ζωής»

Το βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την θετική τους στάση απέναντι στη ζωή υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Έρρικα Οικονόμου, η οποία συμβιώνοντας επί μια δεκαετία με τον καρκίνο, αναλαμβάνει με ψυχραιμία την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας της και της ζωής της, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο από την πρώτη γραμμή για περισσότερα από 20 χρόνια. Σήμερα, η κ. Οικονόμου μετά από δέκα χρόνια θεραπείας, παραμένει ένας δοτικός άνθρωπος με προτεραιότητα τους άλλους, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δε χάνει το κέφι και την όρεξή της για ζωή, ενώ υποστηρίζει ότι γίνεται καλύτερη προσφέροντας και αντλεί δύναμη απ’ τους γύρω της, δίνοντας αγάπη.

mazi

Αλεξάνδρα Μαρτίνου Αντιπρόεδρος Ένωσης Μαζί για το Παιδί & Έρρικα Οικονόμου τιμώμενη με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής»

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό της 20ετούς πορείας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι κυρίες Κάρεν Μαυρίδη και Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου. Η κ. Μαυρίδη ερχόμενη στην Ελλάδα το 1971 ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό και οραματίστηκε τη δημιουργία μιας Ένωσης οργανώσεων για παιδιά, με στόχο τη συνεργασία, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα της προσφοράς τους. Χάρη σε αυτή την απλή ιδέα, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα 8 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, γεννήθηκε το «Μαζί για το Παιδί». Η κ. Κάρεν Μαυρίδη είναι Δια Βίου Επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης.

Η κ. Καρέλλα Διαμαντοπούλου επί 50 χρόνια, έχει αφιερώσει ουσιαστικά τη ζωή της στους άλλους, με έμφαση στα παιδιά με αναπηρία. Από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2011, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. Από το 1996 έως το 2008, επί Προεδρίας της, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάστηκε με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας, συνέβαλε ουσιαστικά για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού.

mazi

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, κινητήριες δυνάμεις για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που ο θεσμός των βραβείων μας αναδεικνύει τέτοιες αξίες και πάνω από όλα τέτοιους ανθρώπους. Στην 20ετή πορεία της Ένωσης αποτελούν το θεμέλιο λίθο.»

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων, η Ένωση τίμησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.