ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2016 06:49 EET | Updated 03/02/2016 06:49 EET

Στο καρναβάλι της Γερμανίας ο Τσίπρας

Pacific Press via Getty Images
MAINZ, RHINELAND-PALATINATE, GERMANY - 2016/02/02: Greek Prime Minister Alexis Tsipras is depicted as a papier-mache figure, standing in a Greek Theatre, holding the President of the European Central Bank, Mario Draghi, and the President of the European Commission, Jean-Claude Juncker, as puppets in his hands. The floats that will take part in the 2016 Rose Monday parade in Mainz were presented to the press. The Rose Monday parade in Mainz is the highlight of the street carnival in Mainz. (Phot

Σατιρική διάθεση και χιούμορ δεν έχουμε μόνο εμείς οι Έλληνες, αλλά, όσο και εάν δεν το πιστεύετε και οι Γερμανοί οι οποίοι θα το αποδείξουν με το δημοφιλές τους καρναβάλι το «Rose Monday Parade» που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου στην Κολωνία.

Τα άρματα είναι έτοιμα για την παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι και ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας.

Από τις πρώτες φωτογραφίες των αρμάτων καταλαβαίνουμε πως αντιλαμβάνονται την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας οι Γερμανοί.

Ειδικότερα σ΄ένα από τα άρματα, ο Τσίπρας στέκεται εμπρός από ένα αρχαίο, όπως το αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί, θέατρο κρατώντας δύο μαριονέτες που δεν είναι άλλοι από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πέρυσι οi «Τσίπρας» και «Μέρκελ» είχαν παρελάσει με την Γερμανίδα καγκελάριο να εμφανίζεται ως Κύκλωπας που είναι έτοιμος να τυφλωθεί από τη σφεντόνα του Αλέξη Τσίπρα.