ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2016 11:46 EET | Updated 03/02/2016 11:48 EET

Λονδίνο: Κρατούμενη που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικό βρέθηκε νεκρή στο κελί της

Μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικό, βρέθηκε νεκρή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κελί της στην Αγγλία.

Το 2012, είχε δημιουργηθεί σάλος μετά την δημοσίευση βίντεο που έδειχνε τον αστυνομικό James Kiddie να σέρνει από τα μαλλιά και να γρονθοκοπεί με δύναμη την 32χρονη Sarah Reed, η οποία είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής από κατάστημα ρούχων. Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε οδηγήσει στην διαγραφή του Kiddie από το σώμα. Τέσσερα χρόνια μετά, και συγκεκριμένα την 11η Ιανουαρίου, η Reed βρέθηκε νεκρή στο κελί της στην φυλακή Holloway του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες η γυναίκα έχασε την ζωή της, η οποία κρατούνταν στην φυλακή εξαιτίας ενός περιστατικού που σημειώθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο αστυνομικός που είχε ξυλοκοπήσει την Reed είχε αρχικά καταγγείλει ότι η 32χρονη του είχε πει ότι έχει AIDS και στη συνέχεια τον δάγκωσε στο δάχτυλο. Το δικαστήριο όμως διέψευσε την συγκεκριμένη καταγγελία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί για χρήση δακρυγόνων σε ειρηνικές διαδηλώσεις στην Οξφόρδη τον Ιανουάριο του 2011.