ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/02/2016 06:21 EET | Updated 03/02/2016 06:28 EET

Η Yahoo σχεδιάζει δραστικές απολύσεις προσπαθώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Jan. 7, 2014, file photo, Yahoo president and CEO Marissa Mayer speaks during the International Consumer Electronics Show in Las Vegas. Yahoo reports financial earnings on Tuesday, Feb. 2, 2016. (AP Photo/Julie Jacobson, File)

Επιδιώκοντας ένα «επιθετικό στρατηγικό πλάνο»για να αυξήσει τα κέρδη της, η Yahoo ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργασιακό της δυναμικό κατά 15%. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της θα μειωθούν σε 9.000 μέχρι το τέλος του 2016.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία έχει απώλειες της τάξεως των 4.3 δις δολαρίων.

Σε δήλωσή της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ είπε: «Πρόκειται για ένα δυνατό σχέδιο που καλεί σε τολμηρές αλλαγές στα προϊόντα και στους πόρους.»

Πρόσθεσε ότι πρόκειται να «φωτίσει το μέλλον μας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά μας, και την ελκυστικότητα μας στους χρήστες, στους διαφημιστές και στους συνεταίρους.»

Αυτή η απόφαση θεωρείται ως η τελευταία σε μία σειρά προσπαθειών της Μάγιερ να αλλάξει το κλίμα για την προβληματική τεχνολογική εταιρεία, καθώς παλεύει να ανταγωνιστεί κολοσσούς όπως το Facebook και το Twitter.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι απέσυρε τελικά το σχέδιο της να πουλήσει το μεριδιό της στον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, μετά και από την πίεση μερικών ακτιβιστών επενδυτών.

Η απόφαση να μειώσει τα κόστη και να αυξήσει τα κέρδη είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Yahoo σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει την κύρια διαδικτυακή επιχείρησή της.

Εκτός από απολύσεις, η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει και κάποιες υπηρεσίες της όπως το Yahoo TV και τα Yahoo Games, έτσι ώστε να εστιάσει στις μηχανές αναζήτησης, στο e-mail και στο Tumblr.

Πρόκειται επίσης να κλείσει τα γραφεία της σε Ντουμπάι, Μεξικό, Μπουένος Άιρες, Μαδρίτη και Μιλάνο.