Σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων, λιμανιών προχωρούν από το Σάββατο οι αγρότες σε 62 μπλόκα της χώρας

Σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων, λιμανιών προχωρούν από το Σάββατο οι αγρότες σε 62 μπλόκα της χώρας
Eurokinissi

Τον 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- στην πολύωρη συνάντηση που συγκάλεσε την Τετάρτη στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση, που διήρκησε από τη 13.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

5ωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων την Παρασκευή

Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και αύριο σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

...και 12ωρος αποκλεισμός των Τεμπών

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και αύριο, Παρασκευή, κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ της Παρασκευής στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Άνοιξε στις 11 το βράδυ και για 7 ώρες το τελωνείο στην Εξοχή

Άνοιξε στις 11 το βράδυ και για 7 ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας». Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Για σήμερα Πέμπτη ημέρα της γενικής απεργίας, αποφασίστηκε οι «μπλοκατζήδες» να δώσουν ελευθέρας στους οδηγούς, και να μην προχωρήσουν σε καμία κινητοποίηση, έτσι ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο κώλυμα σε όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Κατερίνης ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή