ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2016 07:19 EET | Updated 05/02/2016 07:19 EET

Στην Κολομβία οι τρεις πρώτοι θάνατοι από τον ιό Ζίκα

jamesbenet via Getty Images
Aedes Mosquito and Larvae shot with 100mm macro lens. Specimens resting on a lab culture. These are the transmitters of dengue fever. Zika Virus

Η Κολομβία επιβεβαίωσε τους τρεις πρώτους θανάτους από τον ιό Ζίκα, ο οποίος έχει σπείρει τον πανικό στη Λατινική Αμερική. Ο ιός, ο οποίος έχει συνδεθεί με κρούσματα μικροκεφαλίωσης σε μωρά των οποίων η μητέρα είχε μολυνθεί, σπανίως προκαλεί επιπλοκές στους ασθενείς.

Όπως δήλωσε ο Alejandro Gaviria, υπουργός Υγείας της χώρας, στον Guardian, έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι ανθρώπων που έπασχαν από το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο έχει συνδεθεί με τον ιό Ζίκα. Το σύνδρομο προκαλεί επιπλοκές στο νευρικό σύστημα και παράλυση, ενώ και οι τρεις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον Ζίκα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι σήμερα, Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τους πολίτες που επισκέφτηκαν χώρες όπου η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε έξαρση να μην γίνονται αιμοδότες, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο Ζίκα να μεταδίδεται και μέσω των μεταγγίσεων.