ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2016 14:51 EET

2.500 ένστολοι, ένας γάιδαρος και μια πορεία. Βρες το λάθος

Nick Paleologos / SOOC

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν περίπου 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλαιά Βουλή.

Κάποιοι μάλιστα επιχείρησαν να φέρουν στην πορεία και έναν γάιδαρο. Σε ένα σημείωμα που είχαν τοποθετήσει πάνω στο τετράποδο αναγράφονταν: «Κύριοι, η γαϊδουρινή υπομονή μας, έχει τελειώσει». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του τρέιλερ ήταν πυροσβέστης και επιχείρησε να κατεβάσει τον γάιδαρο στην πορεία.

Ωστόσο, το τετράποδο εντοπίστηκε από αστυνομικούς και μαζί με τον οδηγό του οχήματος που τον μετέφερε οδηγήθηκαν στην τροχαία Αττικής.

Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν «αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό», ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων «σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας», «προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν», «όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο».

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ανοίξει διάλογο. Η αστυνομία προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία, αρχικά προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης των σωμάτων ασφαλείας, άνοιξαν πριν από λίγα λεπτά.

Photo gallery Πορεία ένστολων See Gallery