ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2016 11:21 EET | Updated 05/02/2016 11:24 EET

Ο φύλακας του εργοστασίου ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας 29χρονου στα Άνω Λιόσια

Menelaos Myrillas / SOOC

Λύθηκε το μυστήριο της απόπειρας δολοφονίας ενός 29χρονου που είχε γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2016 στα Άνω Λιόσια.

Όπως διαπιστώθηκε δράστης είναι ένας 52χρονος, φύλακας εργοστασίου, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από πολυήμερη έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε τη μοιραία ημέρα ένας 26χρονος μαζί με συνεργό του έκλεψαν από την περιοχή του Ασπροπύργου αυτοκίνητο, στο οποίο στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν ο 29χρονος δράστης μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους και κατευθύνθηκαν σε εργοστάσιο παρασκευής τσιμέντου στα Άνω Λιόσια με σκοπό την κλοπή.

Ο 29χρονος οδηγώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο, παραβίασε την κεντρική πύλη του εργοστασίου και εισήλθε στον περίβολο αυτού. Στη συνέχεια, οι δράστες αποβιβάσθηκαν και με τη χρήση βαριοπούλας έθραυσαν τον υαλοπίνακα των γραφείων της εταιρείας και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 52χρονος φύλακας του εργοστασίου που αντελήφθη το συμβάν, με πιστόλι που έφερε παράνομα, πυροβόλησε, όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε υπό το καθεστώς φόβου, αρχικά στον αέρα και ακολούθως κατά του αυτοκινήτου με το οποίο οι δράστες είχαν εισέλθει στο εργοστάσιο. Οι δράστες ακολούθως επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο, όπου διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος είχε τραυματισθεί και αποχώρησαν. Στη συνέχεια ανέθεσαν σε μία γυναίκα να τον μεταφέρει σε Νοσοκομείο. Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε αργότερα, στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ολοσχερώς καμμένο.

Σε έρευνα στην οικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία θήκη πιστολιού, μία μεταλλική σιδερογροθιά, ένα μέσο εκτόξευσης χημικών και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μία κάνη πυροβόλου όπλου.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Επιπλέον η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του 26χρονου, του 29χρονου και των τριών συνεργών τους για την απόπειρα κλοπής στην εταιρεία και την κλοπή του οχήματος υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.