ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/02/2016 06:18 EET | Updated 05/02/2016 06:18 EET

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση στα ορεινά της Χαλκιδικής

Eurokinissi

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες -που κατά τόπους θα είναι ισχυρές- ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα πάντως βαθμιαία θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα στα βόρεια ορεινά της Χαλκιδικής, όπου σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Πιο συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (από το 65ο έως το 85ο χλμ), στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς και Αρναίας - Στανού.

Χιονόνερο έπεσε νωρίτερα στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, όπως στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι κ.ά., ενώ στο κέντρο της πόλης επικρατεί συννεφιά με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται -εξάλλου- από το πρωί στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πτολεμαΐδα «έδειξε» 1 βαθμό. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)