ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/02/2016 04:08 EET | Updated 05/02/2016 04:08 EET

Που κατευθύνεται το λεωφορείο; Αυτή είναι η σπαζοκεφαλιά που λύνουν περισσότερα παιδιά από ενήλικες

Κοιτάξτε καλά την εικόνα και αποφασίστε. Το λεωφορείο κατευθύνεται δεξιά ή αριστερά;

Πρόκειται για μια σπαζοκεφαλιά που δημιούργησε το National Geographic και είναι ευρέως γνωστό ως bus-game.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, τη συγκεκριμένη σπαζοκεφαλιά λύνουν πιο εύκολα και σε μεγαλύτερα ποσοστά τα παιδιά, με τους ενήλικους να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Στους 10 ανθρώπους που είδαν την εικόνα οι 8 που απάντησαν σωστά για την κατεύθυνση του λεωφορείου ήταν παιδιά.

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι του μυαλού», το οποίο ξεκαθαρίζει πολύ πιο εύκολα ο εγκέφαλος του παιδιού, παρά του ενήλικα.

Κοιτάξτε καλά τη φωτογραφία. Πριν σας αποκαλύψουμε τη σωστή απάντηση, θα σας αναλύσουμε τους λόγους που το παιδί βρίσκει την απάντηση και όχι ο ενήλικας. Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Σχήμα οξύμωρο, καθώς υποτίθεται ότι ο ενήλικας είναι εκείνος που διαθέτει περισσότερες εικόνες και εμπειρίες, σε σύγκριση με ένα παιδί. Όχι όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα σχολικά λεωφορεία χρησιμοποιούνται από παιδιά. Ελάχιστοι ενήλικες διαθέτουν την εμπειρία αυτή νωπή στον εγκέφαλό τους, ώστε να σκεφτούν μία λεπτομέρεια που δεν φαίνεται στην εικόνα. Ποια είναι αυτή;

Ιδού η απάντηση: Το λεωφορείο κινείται αριστερά. Από που το καταλαβαίνουμε; Από το ότι δεν διακρίνεται η πόρτα εισόδου του οχήματος. Το παιδί, βλέποντας ένα σχολικό λεωφορείο, σκέφτεται από που θα ανέβει. Δεν βλέπει την πόρτα, οπότε καταλήγει στο σωστό συμπέρασμα.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk