ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2016 04:08 EET | Updated 06/02/2016 04:09 EET

Eλεύθερος...αφέθηκε ο γάιδαρος που διαδήλωνε μαζί με τους ένστολους. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία του

sooc

Ελεύθερος… αφέθηκε ο γάιδαρος που εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας για να «διαδηλώσει» στο πλευρό των ενστόλων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η ιδέα να κατέβει στη διαδήλωση το συμπαθές ζώο ήταν μίας ομάδας εποχικών πυροσβεστών που ήθελαν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να δείξουν, όπως έγραψαν και σε πλακάτ, ότι εξαντλήθηκε η «γαϊδουρινή» υπομονή τους.

Ο γάιδαρος μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα από το Αλεποχώρι με τρέιλερ, το οποίο ρυμουλκούνταν από τζιπ. Οι πυροσβέστες κατέβασαν το ζώο από το τρέιλερ και εκεί επενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι «συνέλαβαν» τον γάιδαρο και τον οδηγό του τζιπ. Αφού βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 200 ευρώ για παρακώλυση συγκοινωνιών οι δυο τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι, το ζώο πήρε το δρόμο της επιστροφής για τον στάβλο που τον φιλοξενεί μακριά από τη φασαρία της Αθήνας και τις διαδηλώσεις.

Η συγκέντρωση των ενστόλων ήταν μία από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών και συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα που είπαν «όχι» στο τσεκούρι στις συντάξεις και τα εφάπαξ τους.