ΔΙΕΘΝΕΣ

Τζεμπ Μπους: «Θα κατέφευγε σε προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας για να είμαστε ασφαλείς»

Former Governor Jeb Bush of Florida speaking at the 2015 Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor, Maryland.Please attribute to Gage Skidmore if used elsewhere.
Former Governor Jeb Bush of Florida speaking at the 2015 Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor, Maryland.Please attribute to Gage Skidmore if used elsewhere.
Gage Skidmore/Flickr

Αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ θα κατέφευγε σε ένα προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας αν αυτό κρινόταν "απαραίτητο για να είμαστε ασφαλείς", δήλωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Τζεμπ Μπους κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας που έγινε τη νύχτα στο Νιού Χαμσάιρ, η οποία συνέπεσε με την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι υποψήφιοι που μετείχαν στο ντιμπέιτ αυτό εκμεταλλεύτηκαν εν γένει την είδηση αυτή για να επικρίνουν την στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στη Βόρεια Κορέα και κατ'επέκτασιν της επικρατέστερης υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη του προεδρική θητεία.

"Δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο εκτός από σκληρότητα και δύναμη", δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι. "Χρειαζόμαστε έναν δυνατό ηγέτη που θα κοιτάξει αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια και θα πει: 'Δεν θα το ανεχθούμε αυτό'", πρόσθεσε.

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές στο Νιού Χαμσάιρ που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα, αλλά ήρθε δεύτερος στις πρώτες στη χώρα που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην Αϊόβα, είπε ότι θα πρέπει να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις στην Κίνα για να συγκρατήσει τη Βόρεια Κορέα.

"Η Κίνα λέει ότι δεν ασκεί τόσο μεγάλο έλεγχο στη Βόρεια Κορέα. Έχουν τεράστιο έλεγχο", σημείωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε: "Ας αφήσουμε την Κίνα να λύσει το πρόβλημα αυτό, μπορούν να το κάνουν γρήγορα και χειρουργικά. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα".

Popular in the Community