ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/02/2016 10:46 EET | Updated 07/02/2016 10:56 EET

Με σημαία του Γ΄Ράιχ στην Ακρόπολη τα μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης που φιλοξένησε στην Αθήνα η Χρυσή Αυγή

Κάτι παραπάνω από αισθητή φαίνεται πως θέλησαν να κάνουν την παρουσία τους στην Αθήνα τα μέλη του νεοναζιστικού γερμανικού μορφώματος «Der Dritte Weg» (Ο Τρίτος Δρόμος) με το οποίο διατηρεί αδελφικές σχέσεις η Χρυσή Αυγή.

Τα μέλη του «κινήματος» όχι μόνο μετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των Ιμίων, όπως ήδη γνωρίζουμε, αλλά φαίνεται πως επισκέφθηκαν και την Ακρόπολη. Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Τρίτου Δρόμου, εμφανίζονται να έχουν ξεδιπλώσει σημαία σημαία που παραπέμπει στο Γ' Ράιχ.

nazi

Στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες αλλά και υλικό με εκτενείς αναφορές στην επίσκεψή ομάδας 40 ατόμων στη χώρα μας η οποία έγινε ευρέως γνωστή όταν τέλη Ιανουαρίου σημειώθηκε άγρια συμπλοκή δύο μελών της συγκεκριμένης ομάδας, με αντιεξουσιαστές, στο Μοναστηράκι. Τότε μάλιστα κάποιοι είχαν κάνει λόγο για «γερμανούς τουρίστες»...

Την προηγούμενη ημέρα, 28 Ιανουαρίου και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την Χρυσή Αυγή- όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχαν εμφανιστεί στα γραφεία του κόμματος ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται πως επισκέφθηκαν και το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου - Ραπεντόζης, στο οποίο βρίσκονται τάφοι των ναζί, στους οποίους απέτισαν τιμές.

nazi

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μετείχαν και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των γεγονότων των Ιμίων, στις 30 Ιανουαρίου ημέρα που, παρεμπιπτόντως συμπίπτει με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία στις 30 Ιανουαρίου 1933. Η δε επίσκεψή τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΗuffPost Greece, γνωστή στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο Τρίτος Δρόμος, η σημαία και οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Σημειώνεται πως ο Τρίτος Δρόμος είναι ένα σχετικά νέο πολιτικό μόρφωμα- που συχνά αυτο-αποκαλείται και κίνημα – που δημιουργήθηκε από μέλη του NPD (Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας και ανοιχτά εθνικιστικό το οποίο λογίζεται ως διάδοχος του γερμανικού αυτοκρατορικού κόμματος) τα οποία έχουν αποχωρήσει αλλά και μελών της απαγορευμένης στη Γερμανία ναζιστικής οργάνωσης «Freies Netz Süd». Μέλη της τελευταίας αξίζει να σημειωθεί πως έχουν επίσης επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα ως καλεσμένοι της Χρυσής Αυγής, φωτογραφήθηκαν και στους διαδρόμους του ελληνικού Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο του 2013.

Για τις επαφές τους πάντως και τη συνεργασία του με την Χρυσή Αυγή φαίνεται - από τα σχόλια στις φωτογραφίες τυος- να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

nazi

Το γεγονός πως η ομάδα μελών του Τρίτου Δρόμου που επισκέφθηκε την Αθήνα, έχουν ρίζες στο NPD σχετίζεται και με τη σημαία που επέλεξαν να ξεδιπλώσουν στην Ακρόπολη καθώς πρόκειται για σημαία που δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 1933-1935 ως πολεμική σημαία του Γ' Ράιχ αλλά και στο παρελθόν η ίδια οι παραλλαγές αυτής είχαν επιλεγεί κατά την περίοδο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας (1871–1918).