ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/02/2016 03:35 EET | Updated 07/02/2016 05:37 EET

Νέα νύχτα επιθέσεων κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια. Φουντώνει η κόντρα Τόσκα- Γεννηματά με βαριές εκφράσεις

eurokinissi

Σε νούμερο ένα πρόβλημα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και για τον ίδιο τον κ. Νίκο Τόσκα εξελίσσονται οι καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Και αυτό γιατί η Αστυνομία δείχνει να μη μπορεί να σταματήσει τις εμπρηστικές ενέργειες που συνεχίστηκαν το Σάββατο για ακόμα μία ημέρα. Νεαροί εκτόξευσαν βροχή από βόμβες μολότοφ στην οδό Βαλτετσίου με στόχο σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία είχε τοποθετηθεί εκτάκτως στο σημείο λόγω της επίθεσης που είχε γίνει μία ημέρα νωρίτερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί 6 άτομα και έχουν γίνει 16 προσαγωγές.

Πάντως η επίθεση της Πέμπτης έγινε αιτία για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην κ. Φώφη Γεννηματά και του κ. Τόσκα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον υπουργό για ανικανότητα, καθώς –όπως είπε- η Αστυνομία δεν μπορεί να φυλάξει το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο κ. Τόσκας απάντησε ότι τα γραφεία φυλάσσονται και ότι η κ. Γεννηματά ψεύδεται.

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Ο κ. Τόσκας:

Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου

Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις δικές μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις».

Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο».