ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/02/2016 09:50 EET | Updated 08/02/2016 10:10 EET

Μπαλτάκος: Συζητήσεις για κόμμα δεξιά της ΝΔ. ΝΔ: Ας πάει στη Χρυσή Αυγή αντί να ιδρύσει κόμμα

Sooc

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού δεξιά της ΝΔ, δήλωσε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, και νυν νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, στον ΣΚΑΙ.

«Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο» δήλωσε, ενώ πρότεινε ως επικεφαλής τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη. 

Όπως εκτίμησε, το κόμμα αυτό μπορεί να λάβει ποσοστό 10 με 12%. Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε ότι το κόμμα αυτό θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, αλλά απέκλεισε συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία του, στα δεξιά της ΝΔ. Τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε 2-3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.

Από πλευράς ΝΔ, η αντίδραση της Συγγρού είχε ως εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

Διαβάστε επίσης: Nέα πολιτική κίνηση στον χώρο της Κεντροδεξιάς