Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τον πολωνό «Χάνιμπαλ Λέκτερ»

Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον πολωνό «Χάνιμπαλ Λέκτερ»
roovuu/Flickr

Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα Δευτέρα οι αρχές της Πολωνίας σε βάρος ενός άνδρα που πιστεύεται ότι διέφυγε σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης αφού σκότωσε και αποκεφάλισε μια νεαρή καθηγήτρια.

Ο άνδρας αυτός ονομάζεται Καγιετάν Ποζνάνσκι και θεωρείται «πολύ επικίνδυνος», όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Βαρσοβίας, η Εύα Λεσίνσκα - Φούρτακ. Τα τηλεοπτικά κανάλια της Πολωνίας μετέδωσαν πολλές φωτογραφίες του 30χρονου, αδύνατου βιβλιοθηκάριου με τα καστανά μαλλιά. Ο Ποζνάνσκι δεν έχει ποινικό μητρώο και δεν είναι γνωστό αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.

Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ανακάλυψαν πολύ γρήγορα ότι ο νεαρός ήταν «θαυμαστής» του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ψυχίατρου της ταινίας «η σιωπή των αμνών». Παρέδιδε επίσης μαθήματα αρχαίας ποίησης, τα οποία συνόδευε με μακάβριες φωτογραφίες, ενώ ήταν και συλλέκτης σπαθιών σαμουράι.

Το θύμα του ήταν μια νεαρή καθηγήτρια που θα του παρέδιδε μαθήματα ιταλικών στο σπίτι της. Εκεί, ο Ποζνάνσκι την σκότωσε και την αποκεφάλισε με ένα από τα σπαθιά του. Ο ύποπτος πήρε κατόπιν το σώμα της και το μετέφερε στο δικό του σπίτι με... ταξί. Πριν εξαφανιστεί, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι ανακάλυψαν το σώμα της γυναίκας μέσα σε ένα σάκο. Το κεφάλι της βρέθηκε και αυτό μέσα σε ένα σακίδιο, σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια χώρα της Ευρώπης μπορεί να έχει καταφύγει ο ύποπτος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)