ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/02/2016 17:00 EET | Updated 08/02/2016 17:02 EET

Κλείνουν επ΄αόριστον τα Τέμπη από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Eurokinissi

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει εν τέλει ανοιχτή απόψε -ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά αύριο το μεσημέρι.

Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή, με τα μπλόκα να ανέρχονται στα 135.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει  τον επ΄ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών αλλά και κλιμάκωση του αγώνα τους. Επίσης, αποφάσισαν να πουν «όχι» στη διακομματική συζήτηση και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ δηλώνουν ότι θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες ζητούν να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ, αφορολόγητο για μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και κατάργηση των τεκμηρίων.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)