ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/02/2016 06:41 EET | Updated 10/02/2016 09:10 EET

Στα χέρια της Αστυνομίας ένας απατεώνας «μύθος» - Πως έβγαζε εκατομμύρια

STR via Getty Images
Greek police investigate after anti-terrorist police arrested four men and detained several other suspects after discovering a large weapons cache on December 4, 2010 in an Athens suburb. The arrests, which include a suspected bank robber, were carried out following a police raid on a garage in the district of Nea Smyrni, a few kilometres (miles) from Athens, and in other homes in the capital. AFP PHOTO/STR (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

Ένας… μετρ της απάτης, ένας 65χρονος -πρώην τραπεζικός- οποίος υπέκλεψε το 1994 ομόλογα αξίας 990.000.000 δραχμών από την Εθνική Τράπεζα, συνελήφθη στην Αθήνα από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που χαρακτηρίζονταν από τους αστυνομικούς ως «επιστήμονας», διότι πάντα κατάφερνε να στήνει καλά οργανωμένες απάτες με τεράστια κέρδη. Ο εθισμός του σε αυτό τον έκανε να μη σταματάει ποτέ να σκέφτεται νέους τρόπους απόκτησης κερδών. Το 2007 μαζί με πολυμελή ομάδα συνεργών του είχε πουλήσει οικόπεδο-φιλέτο στο Παλαιό Ψυχικό έναντι 2.500.000 ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για την αγοραπωλησία.

Για το περιστατικό αυτό είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, Τον περασμένο Νοέμβριο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο 65χρονος είχε πουλήσει τέσσερις φορές τις ίδιες βίλες στο Παλαιό Ψυχικό και στη Βούλα. Το κύκλωμά του εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων. Παρότι συνελήφθησαν τότε πέντε μέλη της σπείρας (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες), ο 65χρονος «φαντομάς» και ένας 53χρονος συνεργός του αναζητούνταν μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Τα μέλη της σπείρας απατεώνων και κυρίως μία 45χρονη γυναίκα, εντόπιζε πολυτελείς οικίες προς πώληση, οι οποίες ανήκαν κυρίως σε απόδημους Έλληνες. Στη συνέχεια, προσέγγιζε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό προσωπικές πληροφορίες και πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια έγραφα (αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, πληρεξούσια, τοπογραφικά, ταυτότητες). Έπειτα κανόνιζε ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές και για να ενισχύσει τη φερεγγυότητα της απέναντι τους, παρουσίαζε ως ιδιοκτήτες των ακινήτων κάποια από τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία ενός υποψήφιου αγοραστή κατοικίας στο Ψυχικό, που είχε δώσει 8.600 ευρώ ως προκαταβολή και τα μέλη του κυκλώματος ζήτησαν άλλα 8.000 ευρώ για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αγοραπωλησίας. Αντελήφθη την απάτη όταν μπήκε στο Taxisnet και διαπίστωσε ότι είχε πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Απευθύνθηκε σε αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού, οι οποίοι σε προκαθορισμένο ραντεβού παραλαβής των χρημάτων, συνέλαβαν τα πέντε μέλη του κυκλώματος. Ο 64χρονος μεγαλοαπατεώνας είχε εμφανιστεί τότε ως ιδιοκτήτης πολυτελούς κατοικίας στην οδό Κισσάβου στο Ψυχικό, την οποία κατάφερε να... πουλήσει σε εταιρείας real estate αποκομίζοντας 550.000 ευρώ, ενώ επιχείρησε να το κάνει άλλες τρεις φορές παίρνοντας προκαταβολές ύψους 86.000 ευρώ. Γι άλλο ακίνητο στη Βούλα πήραν προκαταβολή 80.000 ευρώ.

Sponsored Post