ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/02/2016 04:51 EET

Τηλεκατευθυνόμενο τεθωρακισμένο νέας γενιάς: «O ελβετικός σουγιάς του στρατού»

Το αποκαλούν «ο ελβετικός σουγιάς του στρατού» λόγω του εξοπλισμού του. Το όνομά του είναι Terrier και κατασκευάζεται από την BAE Systems.

Το Terrier είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο τεθωρακισμένο όχημα βάρους 32 τόνων, με υψηλή ευκινησία και τελική ταχύτητα 70 χλμ/ώρα σε οδούς. Σημαντικό γεγονός θεωρείται η σπονδυλωτή σχεδίαση που επιτρέπει την χρήση διαφορετικών εργαλείων και η δυνατότητα χρήσης του μέσω τηλεχειρισμού, σε αποστάσεις μέχρι κι ενός χιλιομέτρου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι δυνατότητες του στην εκκαθάριση – διάσπαση ναρκοπεδίων, είτε με τη χρήση αρότρου εκκαθάρισης κατασκευής της Pearson Engineering (σε αντικατάσταση του πτύου προώθησης στο εμπρόσθιο μέρος του σκάφους) είτε με τη ρυμούλκηση του πυροτεχνικού συστήματος διάσπασης ναρκοπεδίων Python. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εντολές δίνονται από ένα χειριστήριο. Ουσιαστικά ο ρόλος του στη μάχη είναι να ανοίγει ασφαλέστερους δρόμους για τους στρατιώτες.

Η παραγωγή έγινε στις έγινε στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στο Newcastle-upon-Type. Το κόστος του αγγίζει τις 360 χιλιάδες λίρες.

ΠΗΓΗ: telegraph.co.uk