ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/02/2016 12:21 EET | Updated 12/02/2016 12:21 EET

Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά κατά του πρωθυπουργού για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

eurokinissi

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία, που αφορά μηνυτήρια αναφορά, την οποία κατέθεσε πολίτης εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος, σχετικά με την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της  χώρας σε κοινοπραξία. γερμανικών συμφερόντων.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων  σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106)  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, καθώς και ποινικούς νόμους (άρθρο151 Π.Κ.), περί κατάχρησης πληρεξουσιότητας, όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι, η παραχώρηση  των 14 αεροδρομίων έγινε με ευτελές τίμημα, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στην χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί  τα επόμενα χρόνια.

Σε άλλο σημείο καταλογίζεται στον κ. Τσίπρα ότι, παραβίασε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

Η Ανωτάτη Εισαγγελία της  χώρας διαβίβασε στην Βουλή τη σχετική δικογραφία.

H φωτογραφία είναι αρχείου