ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/02/2016 17:52 EET

Υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης

Βασίλης Γεωργιάδης

Η πρώτη υποψηφιότητα για την αρχηγία της γαλάζιας νεολαίας ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά την αναγγελία για διεξαγωγή των εκλογών της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου.

Ο 29χρονος Βασίλης Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λέγοντας: «Είμαι 29. Ζω σε μια χώρα που την τελευταία - σχεδόν - δεκαετία βυθίζεται καθημερινά. Που οι συνομήλικοι μου φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι δεν τολμούν να το κάνουν παλεύουν για μια δουλειά των 600 ευρώ. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και έζησα σε ένα σπίτι με τις μνήμες του κυπριακού ξεριζωμού. Άκουσα για χαμένες πατρίδες και λάθη πολιτικών, που κόστισαν μισή χώρα. Κι όμως δεν αποστράφηκα την πολιτική αλλά αντίθετα θεωρώ και πιστεύω πως μόνο μέσα από αυτή θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Είμαι στην ΟΝΝΕΔ από τα 19 μου. Έζησα πολλές φάσεις της και είχα την τύχη να είμαι μέρος σημαντικών στιγμών της στην πορεία των τελευταίων χρόνων. Μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων όμως από όλη την Ελλάδα, συμφωνήσαμε πως όσα έγιναν, δεν αρκούν. Οι συνομήλικοι μας έπαψαν να χρειάζονται νουθεσίες και wanna be πολιτικούς. Σήμερα δε χρειαζόμαστε αρχηγούς, αλλά ηγέτες που θα δώσουν το έναυσμα σε μια γενιά που έπαψε βίαια να ελπίζει, να σηκωθεί ξανά. Θα είμαι υποψήφιος για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της γενιάς μου, προκειμένου να δουλέψουμε μαζί ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξανά μια νεολαία που δε θα εκπροσωπεί μηχανισμούς, αλλά νέους με αγωνίες».

Ο κ. Γεωργιάδης με καταγωγή από την Κύπρο, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας, οικονομολόγος, συνιδιοκτήτης συμβουλευτικού εκπαιδευτικού ομίλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας εξηγεί το σχέδιά του, να μετατρέψει την ΟΝΝΕΔ σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή νεολαία κεντροδεξιού κόμματος. «Μια νεολαία πολιτική, συμμετοχική, φιλελεύθερη, η οποία διαμορφώνει την ατζέντα της Παράταξης και δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους που έχουν κάτι αξιόλογο να πουν».