ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2016 06:32 EET | Updated 13/02/2016 06:32 EET

Βεβαιότητα Βαλς ότι θα υπάρξουν επιπλέον επιθέσεις στην Ευρώπη

ASSOCIATED PRESS
French Prime Minister Manuel Valls reacts to speeches in the lower house of Parliament in Paris, France, Friday, Feb. 5, 2016. French Prime Minister Manuel Valls is appealing to legislators to approve a divisive bill, prompted by last year's attacks on Paris, that would revoke the citizenship of convicted terrorists with dual nationality. (AP Photo/Francois Mori)

«Βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις» στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, εκτιμώντας ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια εποχή «υπερτρομοκρατίας»

«Οφείλουμε αυτή την αλήθεια στους πολίτες μας: θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις, επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, αυτό είναι βέβαιο. Αυτή η υπερτρομοκρατία είναι εδώ για να μείνει, ακόμη κι αν είναι πρέπει να την πολεμήσουμε με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

Μιλώντας για τη συριακή κρίση, ο Βαλς κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Συρία, τονίζοντας ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ειρήνης στη χώρα. «Η Γαλλία σέβεται τη Ρωσία και τα συμφέροντά της... Ωστόσο γνωρίζουμε ότι για να βρεθεί ο δρόμος προς την ειρήνη ξανά, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί αμάχων πρέπει να σταματήσουν"».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποίησε επίσης ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να "εξαφανιστεί", αν αυτοί που χαράσσουν πολιτική και λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν είναι προσεκτικοί.

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να εξαφανιστεί, αν δεν μεριμνήσουμε γι αυτό. Εάν η Ευρώπη δεν δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, όχι μόνο στις οικονομικές προκλήσεις αλλά και στις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια, τότε το ευρωπαϊκό σχέδιο θα τελειώσει γιατί οι πολίτες δεν θα το θέλουν πια»

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed Post