ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2016 08:49 EET | Updated 14/02/2016 18:04 EET

Προπηλακισμοί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αγρότες στην Κοζάνη

Αγρότες προπηλάκισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κτίριο περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι άνδρες με πολιτικά προσπάθησαν να τους απαγορεύσουν να διαδηλώσουν, θέλοντας τους ακούσουν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης, και Γιώργος Ντζιμάνης. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης αποκάλεσε δημοσιογράφο προβοκάτορα.

Παρεμφερές περιστατικό είχε λάβει χώρα το Σάββατο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Κοζάνη, στον χώρο εισήλθε πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, η οποία διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές.

«Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβη σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών. Χαιρετίζουμε την συντεταγμένη παρουσία των μπλόκων Πολυμύλου και Βοΐου, την αγωνιστική τους διάθεση και τη διεκδίκηση τους να καταθέσουν τα αιτήματα τους» τονίζεται στην ανακοίνωση .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «Τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκαν απειλές για την ακύρωση της συνέντευξης από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν εδώ και ημέρες την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων και επιθυμούν καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας. Σε αυτή την λογική κινήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι της περιοχής, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης».