ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/02/2016 13:01 EET | Updated 16/02/2016 13:01 EET

Η ΝΔ ζητεί ειδικούς για τη δημιουργία κυβερνητικού προγράμματος

Sooc

Υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα διαμορφώσουν το κυβερνητικό της πρόγραμμα αναζητεί η ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση/ ανοικτή πρόσκληση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό ακαδημαϊκό τίτλο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, υψηλή επικοινωνιακή δεξιότητα και να έχουν:

  • Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα πολιτικής
  • Πραγματοποιήσει ή συντονίσει σχετικές έρευνες πολιτικής
  • Συμβουλευτική εμπειρία προς το ελληνικό ή άλλα κράτη

Προτεραιότητα για την επιλογή, όπως σημειώνεται, θα έχουν όσοι εκπληρώνουν σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια.

Η εργασία τους θα περιλαμβάνει:

  • Τη συμμετοχή σε θεματικές ομάδες εργασίας
  • Την εκπόνηση προγραμματικών θέσεων
  • Τη συγγραφή κειμένων που θα συμπεριληφθούν στο τελικό παραδοτέο

Η εργασία θα είναι σε εθελοντική βάση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι σε θέση να διαθέτουν 8-10 ώρες την εβδομάδα σε αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα http://nd.gr/empeirognomones. Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικό βιογραφικό, αναφορά σε συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο εξειδίκευσης, καθώς και κείμενο 500 λέξεων που να αιτιολογεί το ενδιαφέρον τους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 23 Φεβρουαρίου 2016.

Σε σχετική δήλωση προέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να περιοριστεί στη γνώμη μόνο των γνωστών κομματικών στελεχών, η συμβολή των οποίων θα είναι ούτως ή άλλως πολύτιμη. Θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στο Πανεπιστήμιο, στην Αγορά, στην Κοινωνία των Πολιτών. Σε αξιόλογους Έλληνες οι οποίοι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει να μείνουμε μακριά από τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες του ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρουμε με το πρόγραμμά μας την ελπίδα της αλήθειας».