ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/02/2016 03:08 EET | Updated 16/02/2016 03:09 EET

Το μεγαλύτερο σε ηλικία άγριο πουλί στον κόσμο γέννησε για 40ή φορά

TED ALJIBE via Getty Images
A Brahminy kite (Haliastur indus) locally know as Lawin, rests inside an enclosure of Ocean park along Manila bay on January 15, 2013, during its launching of birds of prey as part of the park's latest attraction. THe Brahminy kite has a pure white head and chest, and feeds on carrion (dead animals), insects, reptiles, amphibians, crustaceans, and fish. It can be found in India, Pakistan, China, Bangladesh and southeast Asia. AFP PHOTO/TED ALJIBE (Photo credit should read TED ALJIBE/AFP/Getty Images)

Η θυληκή Wisdom, ένα είδος των άλμπατρος, κατοικεί στο Midway Atoll National Wildlife Refuge ένα απομακρυσμένο νησί του συμπλέγματος της Χαβάης.

Πρόκειται για το πουλί με την μεγαλύτερη ηλικία στον κόσμο αναφέρουν οι ειδικοί. Είναι ηλικίας 65 ετών και μόλις γέννησε για 40ή φορά.

Μέλη της U.S. Fish and Wildlife Service αναφέρουν ότι το αυγό είχε εντοπιστεί από όσους την παρακολουθούσαν στις 28 Νοεμβρίου. Το μωρό γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου, όμως η μαμά του δεν ήταν εκεί καθώς είχε βγει στην ανοιχτή θάλασσα για να μαζέψει τροφή.

Στις 7 Φεβρουαρίου η Wisdom επέστρεψε γεμάτη τροφή κοντά στο μωρό της, όπου και πλέον άρχισε να το φροντίζει και να το ταΐζει. 

Οι επιστήμονες ονόμασαν το μικρό Kukini που στα χαβανέζικα σημαίνει "αγγελιοφόρος". Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι "η Wisdom είναι ένα σύμβολο ελπίδας και έμπνευσης" λέει ο υπεύθυνος της ομάδας που την παρακολουθεί Robert Peyton, και αυτό γιατί τα άλμπατρος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός κρίκος για τους ωκεανούς και την ζωή τους.

Όταν ξεκίνησαν να την παρακολουθούν ήταν το μακρινό 1956, όπου ήταν ήδη πέντε ετών. Το εμβληματικό αυτό πουλί έχει μεγαλώσει τουλάχιστον οκτώ μικρά από το 2006, και ακόμα κατάφερε να επιζήσει το 2011 από το τσουνάμι της Ιαπωνίας.

ΠΗΓΗ: care2.com

Sponsored Post