ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/02/2016 08:48 EET | Updated 17/02/2016 10:04 EET

Αποβολή βουλευτών της ΧΑ μετά από οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή

Sooc

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να απευθύνονται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, διακόπηκε, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Χρήστος Παππάς αποκάλεσαν «προδότη» τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, και «Φιλιπινέζες των προσφύγων» τους επιτελείς. Ακόμα, δεν δίστασαν να μιλήσουν απαξιωτικά για τους πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παππάς αποκαλούσε τους πρόσφυγες «λαθρομετανάστες», με τον πρόεδρο της Επιτροπής να αναφέρει: «Ξέρετε ότι και εγώ που είμαι Μικρασιάτης, οι προγονοί μας ήταν και αυτοί πρόσφυγες…».

«Ντροπή που συγκρίνεις τους προγόνους μας με τους Πακιστανούς. Δεν τιμάς τους προγόνους σου», απάντησε τότε ο Παππάς.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι Πάνος Καμμένος, τον οποίο ο βουλευτής είχε αποκαλέσει «προδότη», δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία εάν ο Παππάς δεν ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν πάω πουθενά, εσύ να φύγεις από τη χώρα», απάντησε ο Παππάς.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό αντέδρασαν όλα τα κόμματα, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει το άρθρο 81 του κανονισμού της Βουλής για την αναγκαστική αποβολή τους από τη συνεδρίαση. Τελικά, παρουσία και του φρούραρχου της Βουλής, τους παραδόθηκε εγγράφως η απόφαση της Επιτροπής και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Sponsored Box