Λεβέντης για οικουμενική κυβέρνηση: «Αν δεν δεχτεί ο Μητσοτάκης θα το κάνει ο Καραμανλής με 40 βουλευτές»

Λεβέντης για οικουμενική κυβέρνηση: «Αν δεν δεχτεί ο Μητσοτάκης θα το κάνει ο Καραμανλής με 40 βουλευτές»
sooc

Το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει και ο Κώστας Καρμαναλής επανέφερε σήμερα Παρασκευή με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ant1 σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, «Ο Τσίπρας είναι σώφρων και θα δεχθεί, γιατί πάει έξω και βλέπει τις δυσκολίες. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μην δεχθεί, θεωρώντας ότι είναι καλό να πέσει ο Τσίπρας για να έρθει αυτός. Αν δεν δεχθεί ο Μητσοτάκης, θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές να το κάνει. Αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε επίσης πως χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, όχι κυβέρνηση με 153 βουλευτές στην οποία ο πρωθυπουργός είναι όμηρος, αλλά 240 βουλευτών, για να έρθουν και επενδύσεις.

«Τα μέτρα θα περάσουν έτσι κι αλλιώς, ειδικά με μια εξασθενημένη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με 240 βουλευτές θα έχει πολιτική σταθερότητα, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί. Μια ισχυρή κυβέρνηση θα μπορεί να αντισταθεί στους δανειστές, ενώ μια ευάλωτη τα υπογράφει όλα για να μείνει», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τα θέματα που ανέκυψαν με τον Μανώλη Σφακιανάκη και τον Παναγιώτη Σγουρίδη, ο κ. Λεβέντης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Σγουρίδης είπε την αλήθεια και τον καρατόμησαν. Όποιον λέει την αλήθεια, τον διώχνουν, έκαναν καθαρά κομματικές κρίσεις. Σφάγιασαν τον Σφακιανάκη, επειδή θέλουν να προωθήσουν κομματόσκυλα»..

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε όμως και στο θέμα του προσφυγικού λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ κακώς το βάλαμε».