ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/02/2016 02:17 EET

Έζησε 19 ημέρες σε απομακρυσμένο νησί παίρνοντας μαζί της μόνο ένα μεγεθυντικό φακό και ένα δόρυ

Σκοπός της ήταν να ζήσει σαν Ροβινσώνας Κρούσος και το έκανε πραγματικότητα παρ' ότι είναι μόλις 22 ετών.

Ο λόγος για την Reikko Hori, από την Ιαπωνία η οποία αποφάσισε να δοκιμάσει, τις αντοχές της σε στο απομονωμένο νησί Amparo του Ειρηνικού Ωκεανού το οποίο βρίσκεται περίπου 4.200 βορειοδυτικά της Αυστραλίας.

Η 22χρονη φοιτήτρια πλήρωσε την ταξιδιωτική εταιρία Docastaway η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η "πρώτη εταιρεία ταξιδίων στον κόσμο που ειδικεύεται σε διακοπές και εμπειρίες σε απομακρυσμένα ερημονήσια σε όλο τον πλανήτη".

Στις αποσκευές της είχε μεγεθυντικό φακό, για να μπορεί να ανάβει φωτιά και ένα δόρυ για να μπορεί να εξασφαλίζει το φαγητό της.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Alvaro Cerezo, που οργάνωσε την περιπέτεια της 22χρονης είπε: "Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, την πρώτη μέρα, είδα ότι δεν είχε προετοιμάσει σωστές αποσκευές και δεν είχε φέρει επαρκή ρουχισμό, μόνο τζιν. Έπρεπε να πάω σε ένα τοπικό κατάστημα και να της αγοράσω παντελόνια. Στη συνέχεια, όταν έμαθα ότι η γνώση της σε θέματα επιβίωσης ήταν ανύπαρκτη, ανησύχησα περισσότερο. Αλλά το πιο οδυνηρό για μένα ήταν το γεγονός ότι η Reikko είχε σοβαρές δυσκολίες στο να αντιληφθεί τον κίνδυνο και το αίσθημα του πόνου. Περπάτησε ξυπόλητη στα απότομα κοράλλια όπως ακριβώς περπατούσε χωρίς παπούτσια στο σπίτι. Κοιμήθηκε κάτω στο έδαφος στη ζούγκλα χωρίς καν να περάσει από το μυαλό της ότι ένα ζώο θα μπορούσε να περπατήσει πάνω της στη μέση της νύχτας".

Η 22χρονη μιλώντας στη Daily Mail αποκάλυψε: "Νόμιζα ότι το νησί ήταν μικρότερο απ’ ό, τι είχα στην αρχή φανταστεί, αλλά τελικά έπρεπε να περάσω περισσότερες από 18 ημέρες χωρίς να μπορώ να ξεφύγω. Υπήρχε ένα μεγάλο συναίσθημα μοναξιάς, σαν να είμαι το μόνο πρόσωπο στη θάλασσα, αλλά την ίδια στιγμή ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Όταν η ομάδα της Docastaway έφυγε, ήμουν ευτυχισμένη που έμεινα μόνη μου, αλλά αυτό το συναίσθημα ήταν απλά στιγμιαίο. Ένιωσα οδυνηρή μοναξιά και απόγνωση μετά τη δεύτερη ημέρα».

Η Reikko, η οποία σπουδάζει Παιδαγωγικά στην Ιαπωνία, περιέγραψε πώς άναψε τη φωτιά με τα "μαλλιά" μιας καρύδας χρησιμοποιώντας το μεγεθυντικό φακό, πώς έπιανε ψάρια με το ψαροτούφεκο και ότι ανέβηκε στους φοίνικες για να πάρει καρύδες, να τις σπάσει και να τις φάει. Η ίδια είπε ότι "δεν είναι καλή με τις ανθρώπινες σχέσεις", αλλά αυτή η εμπειρία την έκανε να εκτιμήσει την ανθρώπινη κοινότητα. "Συνήθως προτιμώ να είμαι μόνη", εξήγησε και πρόσθεσε: "Ωστόσο, όταν πέρασα 19 ημέρες μόνη μου σε ένα έρημο νησί και βρήκα ένα μέρος χωρίς ανθρώπους, κατάλαβα ότι δεν είναι ο κόσμος όπου θέλω πραγματικά να ζήσω. Θέλω να ζήσω όμορφα στην κοινωνία και τώρα έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά είναι τα πράγματα που έχω στη ζωή μου".