Έντονο παρασκήνιο: Πώς δόθηκε ξανά στον Σφακιανάκη ο έλεγχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έντονο παρασκήνιο: Πώς δόθηκε ξανά στον Σφακιανάκη ο έλεγχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Eurokinissi

Στον υποστράτηγο κ. Μανώλη Σφακιανάκη θα παραμείνει ο έλεγχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις πολλών ωρών.

Και αυτό διότι ο υποστράτηγος παραμένει επόπτης των γραφείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα του ζητήθηκε η γνώμη για το ποιος θα είναι ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας. Πληροφορίες της Huff Post Greece αναφέρουν ότι τη θέση του κ. Σφακιανάκη θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υποδιοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος είναι άνθρωπος του υποστρατήγου.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός έχει το βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή και «έτρεχε» όλα αυτά τα χρόνια σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν την υπηρεσία. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι ο υποδιοικητής ήταν επιλογή του κ. Σφακιανάκη, καθώς με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αγαστή συνεργασία του υποστρατήγου-επόπτη με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. «Ο υποδιευθυντής ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο άνθρωπός του. Με την επιλογή αυτή ο Μανώλης Σφακιανάκης θα εξακολουθήσει να έχει τον έλεγχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό κερδίζει τη… μάχη. Και αυτό γιατί παραμένει κυρίαρχος στην υπηρεσία του. Πρόκειται για μία ακόμα… υποχώρηση του κ. Τόσκα μετά από τη θύελλα αντιδράσεων για τη μετακίνησή του. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το μέλλον του Σφακιανάκη τέθηκε και το ζήτημα της αντικατάστασής του και είχε λόγο στην επιλογή του προσώπου», λέει χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή της λεωφόρου Κατεχάκη.