Το ποτάμι που βράζει στον Αμαζόνιο και ότι πέφτει στα καυτά νερά του, πεθαίνει

Το ποτάμι που βράζει στον Αμαζόνιο και ότι πέφτει στα καυτά νερά του, πεθαίνει

Στα βάθη του Αμαζονίου στο Περού, υπάρχει ένας ποταμός μήκους 6,4 χιλιομέτρων όπου κοχλάζουν τα νερά του.

Ένας θρύλος από το Περού παρακίνησε τον γεωφυσικό Andres Ruzo να μελετήσει την ύπαρξη του φαινομένου στο ποτάμι Mayantuyacu.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail, o Ruzo πίστευε ότι απαιτείται τεράστια ποσότητα γεωθερμικής θερμότητας για να προκληθεί βρασμός στα νερά του Mayantuyacu και το λεκανοπέδιο του Αμαζονίου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οποιοδήποτε ενεργό ηφαίστειο.

Ο γεοφυσικός πήγε στην περιοχή και είδε με τα ίδια του τα μάτια ότι το ποτάμι βράζει. Είχε ακούει για πρώτη φορά τον θρύλο για τον ποταμό από τον παππού του, ο οποίος του εξιστορούσε πώς οι Ισπανοί κατακτητές σκότωσαν τον τελευταίο αυτοκράτορα των Ίνκας.

Σύμφωνα με τον θρύλο, μετά τη δολοφονία, οι Ισπανοί κατακτητές κατευθύνθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για την εύρεση χρυσού. Όταν επέστρεψαν, οι άνδρες έκαναν λόγο για μια τρομακτική εμπειρία που περιλάμβανε δηλητηριασμένο νερό, έναν άνδρα που έτρωγε φίδια και ένα ποτάμι που έβραζε από κάτω.

Ως υποψήφιος διδάκτορας της γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Southern Methodist, ο Ruzo ήθελε να ανακαλύψει αυτό το ποτάμι.

«Ρωτούσα συναδέλφους από πανεπιστήμια, την κυβέρνηση, εταιρείες πετρελαίων και αερίου για την ύπαρξη του ποταμιού και η απάντηση ήταν "όχι" δήλωσε ο Ruzo.

Το ποτάμι έχει είκοσι πέντε μέτρα πλάτος και έξι βάθος και το νερό του είναι τόσο ζεστό που μπορείς να ετοιμάσεις ακόμα και τσάι, αναφέρει το Gizmodo.

"Βυθίζοντας το χέρι σου μέσα στο ποτάμι θα χρειαζόντουσαν λίγα δευτερόλεπτα για να πάθει κανείς εγκαύματα" είπε Ruzo.

"Έχω δει όλα τα είδη ζώων που πέφτουν στο ποτάμι και αυτό που με σοκάρει είναι ότι η εξέλιξη είναι λίγο πολύ η ίδια.

Προσπαθούν να κολυμπήσουν έξω, αλλά η σάρκα τους μαγειρεύεται επειδή είναι τόσο καυτά τα νερά. Οπότε χάνουν ενέργεια, μέχρι που το καυτό νερό μπαίνει στο στόμα τους και πεθαίνουν" ανέφερε ο γεωφυσικός.

Δημοφιλή