ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/02/2016 03:07 EET

H ιδιωτική συνομιλία Μέρκελ - Ολάντ το καλοκαίρι και η πρόταση της Καγκελαρίου για Grexit

Jean Catuffe via Getty Images
PARIS, FRANCE - JULY 6: French President Francois Hollande meets German Chancellor Angela Merkel to discuss Greece at Elysee Palace on July 6, 2015 in Paris, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Μια κρυφή συνομιλία της γερμανίδας Καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έρχεται να προσφέρει νέα στοιχεία για το πόσο κοντά σε ένα Grexit μπορεί να βρέθηκε η Ελλάδα αλλα αυτή τη φορά όχι εξαιτίας της πολλάκις εκφρασμένης...διάθεσης του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφαγκανκγ Σόιμπλε αλλά της ίδιας της κ.Μέρκελ.

Η τελευταία φαίνεται πως το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει στα όρια της και πλέον έβλεπε θετικά τη θέση που διατύπωνε ο υπουργός της κυβέρνησής της. Ανάχωμα δε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φάνηκε πως στάθηκε ο συνομιλητής και ομόλογός της, Ολάντ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Καθημερινή: «...στις 6 Ιουλίου, σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο του δημοψηφίσματος η κ. Μέρκελ ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε: έριξε στο τραπέζι το δεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Όμως, «Το ευτύχημα ήταν ότι ο Ολάντ αντέδρασε, τονίζοντας στην καγκελάριο ότι η έννοια της “προσωρινής” εξόδου ήταν πλασματική- η απόφαση για Grexit θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί».

Και έτσι η συζήτηση «έκλεισε», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.