ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/02/2016 09:51 EET | Updated 21/02/2016 09:52 EET

Αλεξιάδης: Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν αποδείξεις

ASSOCIATED PRESS
New Alternate Finance Minister Tryfon Alexiadis speaks during the handover ceremony in Athens, Monday, July 20, 2015. Greek banks finally reopened after three weeks of being closed but new austerity taxes meant that most everything was more expensive — from coffee to taxis to cooking oil. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα των αποδείξεων και το αφορολόγητο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Σε ότι αφορά το πλαστικό χρήμα αλλά και το αφορολόγητο όριο ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγγειλε επίσης και αλλαγές στις κλίμακες αναφορικά με την φορολογία εισοδημάτων και υποστήριξε πως θα γίνουν δικαιότερες.