ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2016 17:53 EET | Updated 23/02/2016 17:54 EET

«Γραμμή Ελισάβετ» θα ονομάζεται η νέα γραμμή του μετρό του Λονδίνου

WPA Pool via Getty Images
LONDON, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 23: Queen Elizabeth unveils the new roundel for the Crossrail line next toTerry Morgan, Chairman of Crossrail and London's mayor Boris Johnson during a visit to the site of the new Crossrail Bond street station which is still under construction on February 23, 2016 in London, England. The Queen unveiled the new roundel for the Crossrail line that is to be renamed the 'Elizabeth line' from December 2018 when the line opens to passengers in the capital. (Photo by Richard Pohle - WPA Pool/Getty Images)

H νέα γραμμή του μετρό του Λονδίνου, που θα διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018 θα ονομαστεί «γραμμή Ελισάβετ» προς τιμή της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Η «γραμμή Ελισάβετ», ένα έργο ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Crossrail, θα έχει μήκος 100 χιλιομέτρων έως το 2019 και θα συνδέει κυρίως την επιχειρηματική συνοικία του Λονδίνου, το Σίτι, με το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' κατέβηκε σήμερα, Τρίτη, σε βάθος 28 μέτρων στα έγκατα του σταθμού Μποντ Στριτ. Εκεί συναντήθηκε με εργάτες αυτού του τεράστιου εργοτάξιου, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009, και έκανε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου της γραμμής, η οποία θα έχει χρώμα μωβ.

«Προσφέροντας μια ριζική αλλαγή στον τομέα των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, η γραμμή Ελισάβετ θα αποτίνει έναν αέναο φόρο τιμής στη μοναρχία μας» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η γραμμή Ελισάβετ θα έχει 40 σταθμούς και θα συνδέει τις πόλεις Ρέντινγκ, στα δυτικά της πρωτεύουσας και Σένφιλντ στο ανατολικό τμήμα, περνώντας από το Χίθροου και το κέντρο της πόλης.

Στόχος είναι να χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)