ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2016 10:03 EET | Updated 23/02/2016 10:52 EET

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκδότη εφημερίδας και των δύο δημοσιογράφων

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γκίζης εναντίον του εκδότη εφημερίας και των δύο ακόμη δημοσιογράφων για την υπόθεση εκβιασμού.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης (ένταξη διεύθυνση και οικονομικό όφελος) εκβίαση διακεκριμένη με απειλή βλάβης λειτουργήματος κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, ενεργητική δωροδοκία επί σκοπού οφέλους, παράνομη οπλοκατοχή (μόνο για τον εκδότη).

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην 20η ανακρίτρια και πήραν προθεσμία για απολογία την Παρασκευή, ενώ οι απολογίες των κατηγορούμενων θα αρχίσουν μετά τις 10 το πρωί. Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ που φέρεται ότι ήταν στόχος του εκβιασμού. Δικαστικές και αστυνομικές αρχές, όπως έγινε γνωστό, έφτασαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος αφού προηγήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων επί 10 ημέρες.

Έξω από τα γραφεία της εισαγγελίας ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να σταθεί και αυτό θα φανεί από τα στοιχεία της υπόθεσης. Τόνισε επίσης ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία εμπλοκή και υποστήριξε ότι δόθηκε πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην υπόθεση από αυτή που έχει. Η συνήγορος ενός από τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη της ελληνικής δικαιοσύνη.