ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2016 11:54 EET | Updated 23/02/2016 12:15 EET

Ταυτοποιήθηκε η Ρούπα ως η γυναίκα που προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ελικοπτέρου για την απόδραση κρατουμένων

Eurokinissi/Photo αρχείου

Ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η Πόλα Ρούπα ως η γυναίκα που επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο ελικοπτέρου με σκοπό την απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούπα, το «φάντασμα» του Παλαιοκώστα, ο πιλότος-κομάντο και το σχέδιο της απόδρασης

Η Αστυνομία ταυτοποίησε το DNA που συνελέγη σε αντικείμενα γυναίκας που εγκαταλείφθηκαν στο ελικόπτερο την περασμένη Κυριακή με γενετικό υλικό της Πόλα Ρούπα που είχε βρεθεί τον Ιούλιο του 2014 σε κρησφύγετο όπου διέμενε με το Νίκο Μαζιώτη στο Μαρούσι.

 

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Αστυνομίας:

 

«Γενετικός τύπος αγνώστου θήλεος ατόμου, που προέκυψε κατά τη διενέργεια εργαστηριακών – συγκριτικών εξετάσεων από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο, που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταυτίζεται με γενετικό τύπο αγνώστου θήλεος ατόμου, που προέκυψε από την ανάλυση βιολογικού υλικού από: Tρίχα, που βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή Κυψέλης Αττικής (γιάφκα Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010),σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος μαζί με τη σύντροφό του ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα, στα Καλύβια Αττικής, το μήνα Απρίλιο 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σε μάλλινο γάντι, που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, στην περιοχή Κυψέλης Αττικής (γιάφκα Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010), σε γάζα, που βρέθηκε εντός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος, το μήνα Απρίλιο 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος μαζί με τη σύντροφό του ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα, το μήνα Ιούλιο 2014.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζεται η προανάκριση και οι έρευνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι αναζητείται η καταζητούμενη - μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Παναγιώτα Ρούπα.

Επιπλέον υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 10414 και 1014, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».