ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/02/2016 09:35 EET | Updated 24/02/2016 09:35 EET

Αποστόλου: Δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των αγροτών με την πρόταση της κυβέρνησης

Sooc

Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης, συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό, όχι μόνο δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

«Με βάση τα ισχύοντα στα φορολογικά θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο και τελικά πληρώνοντας και το ασφάλιστρο αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΓΑ, θα τους μείνει κέρδος από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον γι΄αυτούς που είναι από 12.000 ευρώ και κάτω» , ανέφερε, εξηγώντας ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, αλλά και ότι δεν θα υπάρχουν τεκμήρια μέχρι το ίδιο ποσό.

Υπεραμυνόμενος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, επισήμανε ότι η συμφωνία προέβλεπε «20% από το πρώτο ευρώ και 26% από το πρώτο ευρώ» . Ερωτηθείς για τη στάση που είχε επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση στο θέμα των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε ότι «πάντα η τοποθέτησή μας πρέπει να είναι με βάση τη συγκυρία, τα δεδομένα». 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική του διαλόγου με τους αγρότες. «Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά...Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν ...'παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε'. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.