ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2016 13:08 EET | Updated 24/02/2016 13:10 EET

Μήνυμα Τραμπ στη Νεβάδα: «Αγαπώ τους αμόρφωτους ανθρώπους». Τρίτη νίκη του μεγιστάνα στις προκριματικές

The Washington Post via Getty Images
LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 24: Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign watch party on the day of the Nevada republican caucus at the Treasure Island Ballroom in Las Vegas, NV on Tuesday Feb. 23, 2016. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)

Με ποσοστό 45,9% νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών που έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη, στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την τρίτη νίκη του μεγιστάνα, ο οποίος επαναλάμβανε στην ομιλία που έδωσε μετά την καταμέτρηση των ψήφων ότι «η χώρα άρχισε να νικά, να νικά, να νικά».

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μάρκο Ρούμπιο, καταλαμβάνοντας το 23,9% των ψήφων, και ακολούθησε ο Τεντ Κρουζ με ποσοστό 21,4%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το BBC, υπήρξαν καταγγελίες για περιστατικά διπλών ψήφων, τα οποία διερευνώνται από τις αρχές.

Ακόμα, κάποιοι από τους εθελοντές Ρεπουμπλικανούς που βοηθούσαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών φορούσαν ρούχα και κονκάρδες που έδειχναν την στήριξή τους στον Τραμπ, γεγονός που κρίθηκε ότι δεν παραβίαζε τους κανονισμούς, παρά τις αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων.

Σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της Huffington Post, ψηφοφόροι κατήγγειλαν ότι δεν ελέγχονταν οι ταυτότητές τους, γεγονός που επέτρεψε σε κάποιους να ψηφίσουν περισσότερες από μία φορές.

Τέλος, αίσθηση για άλλη μια φορά προκάλεσε ο πανηγυρικός λόγος του Τραμπ μετά την καταμέτρηση των ψήφων, στις οποίες, αυτή τη φορά, αποκάλεσε τους ψηφοφόρους του «αμόρφωτους».

«Κερδίσαμε τους ευαγγελιστές. Κερδίσαμε τους νέους. Κερδίσαμε τους γέρους. Κερδίσαμε τους μορφωμένους. Κερδίσαμε τους αμόρφωτους. Αγαπώ τους αμόρφωτους», είπε.