ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/02/2016 13:50 EET | Updated 24/02/2016 13:50 EET

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για την ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Eurokinissi

Kατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα, για να διερευνηθεί, εάν έγινε απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού και να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες σε τυχόν εμπλεκόμενους.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς επίσης ότι, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο του παραρτήματος της πτέρυγας Στ΄ του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου. Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται επίσης ότι:

  • Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.
  • Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.
  • Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.
  • Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.