ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2016 12:02 EET | Updated 24/02/2016 12:02 EET

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ για προσφυγικό. Το απόγευμα ενημερώνει τη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις

STEPHANE DE SAKUTIN via Getty Images
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras (L) talks with German Chancellor Angela Merkel during an EU summit meeting, at the European Union council in Brussels, on February 18, 2016. EU leaders head into a make-or-break summit sharply divided over difficult compromises needed to avoid Britain becoming the first country to crash out of the bloc. / AFP / STEPHANE DE SAKUTIN (Photo credit should read STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images)

Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ενιαίο εθνικό μέτωπο στο εσωτερικό και να αυξηθούν οι σύμμαχοι της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό, ενώ καθίσταται όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο Σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης βρίσκεται εν πτήσει προς τις σκανδιναβικές χώρες, καθώς επισκέπτεται την Στοκχόλμη και το Ελσίνκι.

Το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας θα ενημερώσει την Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ενώ έχει συνομιλήσει ήδη από το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την διεξαγωγή σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναλόγως και της στάσης των κομμάτων. Το ζητούμενο για τον πρωθυπουργό είναι να υπάρξει εθνική στάση στο προσφυγικό και από αυτό θα εξαρτηθεί η πιθανότατη αποδοχή της πρότασης για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση έχει κατατεθεί από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και ότι χθες ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι την αποδέχεται, αλλά δεν θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Σημειώνεται ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα.