ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/02/2016 06:40 EET | Updated 25/02/2016 12:23 EET

Αγωγή κατά του Πάνου Σκουρλέτη καταθέτει η Eldorado Gold

Eurokinissi

Την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πόλ Ράιτ, (Paul Wright) με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, «είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright, τονίζεται στην ανακοίνωση, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια και το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωριθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

ΣΥΡΙΖΑ: «O ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται»

«Στο θέμα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σχολιάζοντας την δήλωση της εταιρείας El Dorado Gold ότι θα κινηθεί νομικά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνει ότι «μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Paul Wright προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές. Καλό θα είναι ο κ. Wright να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται».