ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/02/2016 05:41 EET | Updated 25/02/2016 05:44 EET

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει μία αποθήκη ψυχών

Eurokinissi

«Κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι», είναι το ζήτημα για την Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε την «ιδιαίτερη» σημασία της συνόδου των υπουργών Eσωτερικών της ΕΕ, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης λέγοντας ότι για την Ελλάδα το πρώτο τεράστιο ζήτημα είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι. «Αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών, ανάμεσα στις οποίες και χώρες εκτός ΕΕ, μπορούν να αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

   

Συνεχίζοντας, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι το δεύτερο ζήτημα, έχει μια ιδιορρυθμία, καθώς έχει να κάνει με τη συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν».

   

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέληξε λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να γίνουν και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)