Η «ακατάλληλη» φεμινιστική ιστορία της Ινδονησίας που το Facebook δεν σας επιτρέπει να δείτε

Η «ακατάλληλη» φεμινιστική ιστορία της Ινδονησίας που το Facebook δεν σας επιτρέπει να δείτε
screenshot of facebook login page on my MAC
screenshot of facebook login page on my MAC
codemastersnake/Flickr

Είναι μία από τις πιο γνωστές φεμινίστριες της Ινδονησίας η οποία έχει δώσει ουκ ολίγες φορές μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών. Όπως υποστηρίζει η ίδια ο λογαριασμός της στο Facebook μπλοκαρίστηκε εντελώς ξαφνικά όταν ανέβασε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες το οποίο απεικόνιζε γυναίκες στην Ινδονησία, όπως μεταδίδει η Independent.

Το άλμπουμ έφερε τίτλο «Η κουλτούρα των αληθινών γυναικών της Ινδονησίας» και περιείχε διάφορες φωτογραφίες. Μέσα σε 48 ώρες έλαβε πάνω από 3.000 likes, όταν ξαφνικά ο λογαριασμός της μπλοκαρίστηκε από το Facebook, με την ένδειξη ότι περιείχε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αυτό ήταν και το πρώτο σοκ για την Dea, την γνωστή ακτιβίστρια, η οποία ζήτησε από το Facebook να μάθει για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες απεικόνιζαν κάποιες γυναίκες της Ινδονησίας γυμνόστηθες αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι σεξουαλικού περιεχομένου. Σε κάθε περίπτωση το Facebook φαίνεται ότι χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο ο οποίος και απαγορεύει τέτοιου είδος περιεχόμενο και αυτός φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που έγινε κάτι τέτοιο.

Η ίδια σχολίασε στο twitter το συγκεκριμένο γεγονός, όπως επίσης και το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες ο λογαριασμός της κατέβηκε δύο φορές.

«Σε λιγότερο από 48 ώρες ο λογαριασμός μου «μπλοκαρίστηκε» για δεύτερη φορά», ανέφερε σε tweet της.

«Το facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό μου επειδή ανέβασα φωτογραφίες την ιστορία των γυναικών της Ινδονησίας».

Δημοφιλή