ΔΙΕΘΝΕΣ
28/02/2016 09:51 EET | Updated 29/02/2016 07:50 EET

Έξι Βρετανοί αντιμέτωποι με πρόστιμα για... bachelor party που οδήγησε σε προσγείωση πτήσης στο Βερολίνο αντί για τη Μπρατισλάβα

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Wednesday, May 13, 2015 file photo, a Ryanair plane lands at the Marseille Provence airport, in Marignane, southern France. Europe’s leading budget airline Ryanair said Tuesday May 26, 2015 they have beaten forecasts again, reporting full-year net profits of 867 million euros ($949 million), 66 percent higher than the year before. (AP Photo/Claude Paris, File)

Έξι Βρετανοί που συμμετείχαν σε διήμερο bachelor party θα πρέπει να πληρώσουν πιθανώς πολύ υψηλά πρόστιμα στη Γερμανία, καθώς η ανάρμοστη συμπεριφορά τους σε πτήση της Ryanair προς τη Μπρατισλάβα είχε αποτέλεσμα ο πιλότος να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει μη προγραμματισμένη προσγείωση στο Βερολίνο, απλά και μόνο για να τους πετάξει έξω από το αεροπλάνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, oι άνδρες που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την πτήση- στους οποίους περιλαμβανόταν και ο μελλόνυμφος- περιγράφτηκαν από τη γερμανική αστυνομία ως ηλικίας μεταξύ 25 και 28, ενώ ήταν από το Σαουθάμπτον. Ανήκαν σε μια ομάδα συνολικά 12 ατόμων- σημειώνεται πως στους άλλους έξι επετράπη να παραμείνουν στο αεροπλάνο.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική αστυνομία ανέφερε πως οι νεαροί Βρετανοί είχαν συμπεριφορά που προκάλεσε ταραχή και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, ενώ αρνήθηκαν επίσης να υπακούσουν στις οδηγίες του πληρώματος.

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, ο ένας εξ αυτών παρουσίασε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά όταν δεν του επετράπη να πιει περισσότερο αλκοόλ. Σε δημοσίευμα του Spiegel αναφέρεται πως ο ένας εξ αυτών είχε βγάλει τα ρούχα του.

Οι έξι νεαροί αντιμετωπίζουν πρόστιμα μέχρι και 25.000 ευρώ έκαστος, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την ασφάλεια των αερογραμμών, καθώς και πιθανές ενέργειες από την εταιρεία για να καλυφθούν τα έξοδα που προέκυψαν από τη μη προγραμματισμένη προσγείωση.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ryanair: «Η πτήση από το Luton (Λονδίνο) στη Μπρατισλάβα στις 26 Φεβρουαρίου, αφού κάποιοι επιβάτες προκάλεσαν προβλήματα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και η αστυνομία απομάκρυνε και έθεσε υπό κράτηση αυτά τα άτομα στο αεροδρόμιο Σόνεφελντ του Βερολίνου. Δεν δείχνουμε ανοχή σε συμπεριφορά που είναι ανάρμοστη ή προκαλεί ταραχές οποιαδήποτε στιγμή, και η ασφάλεια και άνεση των πελατών, του πληρώματος και των αεροσκαφών μας είναι η Νο 1 προτεραιότητά μας. Πρόκειται πλέον για θέμα της τοπικής αστυνομίας».

Sponsored Post