ΔΙΕΘΝΕΣ
28/02/2016 13:05 EET | Updated 13/06/2016 14:44 EEST

Ο Λεπέν εξέφρασε την στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ

JOEL SAGET via Getty Images
France's far-right Front National (FN) party founder Jean-Marie Le Pen poses in Saint-Cloud, west of Paris, on January 27, 2016. / AFP / JOEL SAGET (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)

Την στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, τον επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού του στο Twitter ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Ζαν Μαρί Λεπέν.

«Εάν ήμουν Αμερικανός θα ψήφιζα τον Ντόναλντ Τραμπ. Ας τον προσέχει ο Θεός», δημοσίευσε ο Λεπέν το Σάββατο στον λογαριασμό του.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Τραμπ έχει δεχτεί οξεία κριτική για σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ότι έχει προτείνει ως λύση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας την δημιουργία ενός μεγάλου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς και την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους μουσουλμάνους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος ο Λεπέν είναι ο ιδρυτής και ο πρώτος ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας. Το 2012 ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για την αμφισβήτηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, καθώς είχε δηλώσει ότι η επέλαση των Ναζί «δεν ήταν απάνθρωπη». Ακόμα, είχε προτείνει ότι ο Έμπολα αποτελεί λύση στην μεταναστευτική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο Τραμπ είχε απαρνηθεί την στήριξη του David Duke, πρώην ηγέτη των Ku Klux Klan. «Το να μην ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό το σημείο είναι προδοσία στην κληρονομιά σου», είχε πει ο Duke.

Sponsored Post