Έξι επιτυχημένοι άνθρωποι που απέτυχαν παταγωδώς στο ξεκίνημα της καριέρας τους

Anna Wintour leaves following the Christopher Kane Spring/Summer 2016 show for London Fashion Week in the Sky Garden, at 20 Fenchurch Street, London, Monday Sept. 21, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)
Anna Wintour leaves following the Christopher Kane Spring/Summer 2016 show for London Fashion Week in the Sky Garden, at 20 Fenchurch Street, London, Monday Sept. 21, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)

Κάποιοι άνθρωποι μοιάζουν να γεννήθηκαν επιτυχημένοι. Τελείωσαν το σχολείο με άριστα, πέρασαν στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους και αμέσως βρήκαν την δουλειά των ονείρων τους. Μερικές φορές όμως η επιτυχία έρχεται μετά από χρόνια δοκιμασιών και αποτυχιών. Η ιστοσελίδα Motto του περιοδικού ΤΙΜΕ συγκέντρωσε μερικά μεγάλα ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας που αποδεικνύουν ότι μία απόρριψη ή μερικές κακοτυχίες στα πρώτα χρόνια της καριέρας κάποιου δεν ισοδυναμούν με μακροχρόνια αποτυχία.

Steven Spielberg

Ο Spielberg έχει σκηνοθετήσει μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών, όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία» και το «Jurassic Park». Παρόλα αυτά, η Σχολή Κινηματογράφου της Νότιας Καλιφόρνια τον είχε απορρίψει όχι μία, αλλά δύο φορές. Παρόλα αυτά, ο ίδιος έχει στηρίξει κατά καιρούς τη Σχολή με δωρεές και το 1994 του απονεμήθηκε τίτλος τιμής για την συνεισφορά του στον κινηματογράφο.

Anna Wintour

Σύμφωνα με το Forbes, η διευθύντρια σύνταξης της αμερικανικής Vogue καταλαμβάνει την 28η θέση στη λίστα των 100 πιο ισχυρών γυναικών. Παρόλα αυτά, η είσοδό της στον χώρο της μόδας δεν είχε στρωθεί με κόκκινο χαλί. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είχε απολυθεί μόλις εννέα μήνες μετά την πρόσληψή της από το Harper's Bazaar επειδή «δεν καταλάβαινε την αμερικανική αγορά». Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στο περιοδικό Viva, το οποίο έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να απολυθούν μια φορά», είχε πει.

Evan Spiegel

Ο συνιδρυτής της εφαρμογής Snapchat είναι ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου. Πριν από πέντε χρόνια όμως, όταν ακόμα σπούδαζε στο Stanford, η ζωή του δεν φάνταζε τόσο ιδανική. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, η σύντροφός του τον είχε χωρίσει, η αδελφότητα στην οποία ήταν μέλος καταργήθηκε ξαφνικά και μοναδικός υποστηρικτής του ήταν μόνο η μητέρα του.\

Craig Newmark

O ιδρυτής του Craigslist παραλίγο να καταστρέψει την καριέρα του όσο δούλευε για την IBM στο Ντιτρόιτ. Ο ίδιος είχε χάσει μια φορά την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα να τον κατηγορήσουν ως «μη συνεργάσιμο». Στη συνέχεια, όσο δούλευε για την Charles Schwab δεχόταν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κατήγγειλαν ότι δεν είναι καλός manager. Όπως ο ίδιος είπε όμως, έμαθε από τα λάθη του και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία.

Conan O' Brien

Λίγους μήνες αφού ο O' Brien έγινε παρουσιαστής της εκπομπής The Tonight Show, το κανάλι NBC του ανακοίνωσε ότι θα έδιναν τη θέση πίσω στον Jay Leno. Ο ίδιος έκλαψε, όπως αποκάλυψε, ενώ την ίδια περίοδο ο γάμος του άρχισε να διαλύεται. Ένα χρόνο αργότερα όμως ο ίδιος απέκτησε την δική του εκπομπή στο κανάλι TBS με το όνομα «Conan».

Brian Chesky και Joe Gebbia

Οι ιδρυτές της Airbnb, η οποία τώρα έχει αξία 25,5 δισ. δολάρια, δεν είδαν την επιχείρησή του να ανθεί από την πρώτη στιγμή. Τον πρώτο καιρό το εγχείρημά τους είχε αποτύχει παταγωδώς και οι ίδιοι επιβίωναν τρώγοντας δημητριακά με γάλα. Παρόλα αυτά, η επιμονή και υπομονή τους αντάμειψε ένα χρόνο αργότερα.