Η Deutsche Bank επαναγόρασε ομόλογά της ύψους 740 εκατ. δολαρίων

Η Deutsche Bank επαναγόρασε ομόλογά της ύψους 740 εκατ. δολαρίων
Headquarters of Deutsche Bank is photographed in Frankfurt, Germany, Thursday, Dec. 10, 2015. (AP Photo/Michael Probst)
Headquarters of Deutsche Bank is photographed in Frankfurt, Germany, Thursday, Dec. 10, 2015. (AP Photo/Michael Probst)
ASSOCIATED PRESS

Ομόλογά της συνολικού ύψους 740 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι έχει επαναγοράσει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εξαγορά των ομολόγων αυτών, που έχουν νόμισμα αναφοράς το δολάριο, έγινε μετά την προσφορά που έκανε η Deutsche, στο πλαίσιο ευρύτερης συναλλαγής με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην οικονομική της κατάσταση.

Η γερμανική τράπεζα προσφέρθηκε να επαναγοράσει ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο, συνολικής αξίας έως 2 δις δολάρια μέχρι τις 11 Μαρτίου. Σε μία αντίστοιχη κίνηση, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι επαναγόρασε μη καλυμμένα ομόλογά της υψηλής διαβάθμισης με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, ύψους 1,27 δις ευρώ, ποσό που είναι λιγότερο από το μέγιστο ποσό της προσφοράς που έκανε η Deutsche. «Η σχετικά χαμηλή επενδυτική συμμετοχή στη δημόσια προσφορά τόσο για τα ομόλογα σε ευρώ όσο και για τα ομόλογα σε δολάρια αντανακλά τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές και την προτίμηση των επενδυτών να διατηρήσουν την έκθεσή τους στη Deutsche Bank», σημείωσε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Η Deutsche ανακοίνωσε την επαναγορά τίτλων της στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά από μία εβδομάδα μεγάλης αστάθειας για τις τραπεζικές μετοχές. Το διάστημα εκείνο, οι μετοχές της υποχωρούσαν λόγω ανησυχιών για τη μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωσή της και τη δυνατότητά της να καταβάλλει τόκους για τα ομόλογά της υψηλότερου κινδύνου. Η γερμανική τράπεζα αναμένει για το πρώτο τρίμηνο του 2016 κέρδος σχεδόν 15 εκατ. ευρώ από την επαναγορά των ομολόγων της σε δολάρια, ενώ από την επαναγορά των ομολόγων της σε ευρώ αναμένει κέρδος περίπου 40 εκατ. ευρώ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή