Ήταν το 2015 το πιο θανατηφόρο έτος των τελευταίων δεκαετιών;

Ήταν το 2015 το πιο θανατηφόρο έτος των τελευταίων δεκαετιών;
Funeral flowers atop a casket
Funeral flowers atop a casket
Pat Canova via Getty Images

Το νέο έτος μας υποδέχτηκε με δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου έφευγαν ο ένας μετά τον άλλον, κάνοντας πολλούς να κάνουν λόγο για «καταραμένο έτος». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπόουι, με τον θάνατο του Άλα Ρίκμαν να ακολουθεί λίγο αργότερα. Ο Φεβρουάριος ήταν εξίσου δυσάρεστος, δεδομένου ότι έφυγε από την ζωή ο Έλληνας τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.

Πράγματι την τελευταία διετία οι θάνατοι -τουλάχιστον στη Βρετανία- έχουν αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με το Reuters, από το 2015 έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στα ποσοστά θανάτων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία που αγγίζει το 7%. Τα γραφεία τελετών μάλιστα φαίνεται να έχουν ευνοηθεί το τελευταίο διάστημα, με τις δουλειές τους να επιστρέφουν στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960.

«Ήταν μια απίστευτη χρονιά, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 1952. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των κηδειών και των καύσεων νεκρών να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που περιμέναμε», ανέφερε εκπρόσωπος του γραφείου κηδειών “Dignity” στο Reuters.

«Ο αριθμός των θανάτων μειωνόταν από την δεκαετία του 1970 και αναμέναμε να αρχίσει να αυξάνεται πάλι από το 2020», πρόσθεσε.

Δημοφιλή