Κουρουμπλής για «κίνημα γραβάτας»: Καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κάνα κιλό

Κουρουμπλής για «κίνημα γραβάτας»: Καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κάνα κιλό
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

«Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα χάσουν και μερικά κιλά» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Süddeutsche Zeitung, ερωτηθείς για το «κίνημα της γραβάτας», στο οποίο πρωτοστατούν οι εκπρόσωποι του δικηγορικού κλάδου που βρίσκονται σε αποχή για το ασφαλιστικό.

Για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανάξιους σχολιασμού έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός. Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει συνέχιση της κινητοποίησής τους με αποχή έως τις 16 Μαρτίου.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει για τους αγρότες ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολύ πιο καυτή από αυτή των υπολοίπων υπαλλήλων, καθώς εκείνοι δεν έχουν το αίσθημα ασφαλείας των τελευταίων. «Οι αγρότες δεν γνωρίζουν πως θα είναι η επόμενη σοδειά. Όταν λοιπόν το κράτος ξεσπά πάνω τους σαν καταιγίδα, τότε Θεός να φυλάει τη χώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό είπε: «Οι Έλληνες στενάζουν υπό το βάρος της κρίσης χρέους. Και τώρα η Ευρώπη αφήνει μόνη τη χώρα με τους πρόσφυγες» και τόνισε πως η χώρα πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά, άμεσα. Σε άλλα σημεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει πως ο κόσμος τον πλησιάζει στον δρόμο για να του μιλήσει και ο ίδιος τους λέει, «να συνεχίσουν να έχουν ελπίδα».

Κριτική από Ποτάμι

«¨"Καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, θα χάσουν και κανένα κιλό", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δημοσιογράφο μιας από τις πιο έγκυρες γερμανικές εφημερίδες. Προφανώς η δήλωση οφείλεται στην ευθυμία του κ. υπουργού από το καλό κρασί του πολυτελούς εστιατορίου όπου έγινε η συνέντευξη. Μετά από αυτή την αριστερή δήλωση ο κ. Κουρουμπλής αποχώρησε, όπως γράφει ο δημοσιογράφος με ένα πολυτελέστατο μαύρο τζιπ. Ούτε καν η Μαρία Αντουανέτα τόλμησε να ξεστομίσει για παντεσπάνι... (Αυτό δεν το έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος)» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΠΑΣΟΚ: Στράφι οι αντιμνημονιακές πορείες του, ό,τι έχασε, το ξαναπήρε ως υπουργός

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε: «Στράφι πήγαν οι αντιμνημονιακές πορείες του κ. Κουρουμπλή, καθώς ό,τι έχασε, το ξαναπήρε ως υπουργός του τρίτου Μνημονίου».

Δημοφιλή